Ingredienser
10 gram gær
5 dl. koldt vand
60 g. rugmel
200 g. durummel
100 g. fuldkornshvedemel
300 g. hvedemel gerne 12 % mel
10 g. salt
Fyld: kyllinge eller alm. pølser
Tomatsauce, kogt eller stegt kylling eller skinke
friskrevet parmesan eller revet mozzarella ost.
oregano, salt, peber
Opskrift
- Koldhævet dej
kom vand, gær og alt melet i rørskålen.
Brug gerne røremaskine. - Kør i starten langsomt og sæt hastigheden op efter 3-4 min.
- De sidste 2 min. kommes salten ved og dejen køres ved max. hastighed, så den slipper skålen.
Lav gerne en glutentest. - Dejen sættes i kæleskabet i 18 – 24 timer.
- 2. dag tænd ovnen på 240 grader.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 3 lige store dele.
- Den ene del kan du evt. drysse med lidt forsk. kerner og skære ud i passende stykker.
- Den næste del rulles ud til en cirkel, som kan skæres ud til 12 pølsehorn. Læg en halv pølse på hver og kom evt. ketchup på også.
Rulles fra den brede side sammen og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. - Skær den sidste dej ud i lige store dele. bank dem flade eller rul dem ud til små pizzaer. Kom pizzzisauce på og det fyld du har valgt, kylling, skinke oksekød. Drys lidt revet ost på og krydre med oregano.
- Bagning: Bag først sandwichbrødene, de vil gerne have høj varme. bages ved 240 g. i ca. 12 min.
Når de er færdige skru ovnen ned til 200 grader.
Bag enten pølsehorn eller foccacia i 12-15 min. - På den mode har du tre ting fra en dej til picnicen eller madpakken.
Er gode at fryse, og ungerne er vilde med at hjælpe med.
God fornøjelse
Du kan både slå 3 fluer med et smæk ved at lave de her 3 varianter, men også ved at tage børnene med er det dobbelt hygge som måske endda ender ud i en lille udflugt i det grønne ???