Koldhævet Valnødeboller med surdej

Ingredienser

  • 375 g koldt vand

  • 2 spsk. opfrisket surdej

  • 5 g gær

  • 300 g hvedemel med mindst 12 g protein pr. 100 g

  • 100 g groft mel f.eks graham, fuldkornshvedemel, grov speltmel

  • 75 g. valnødder grovhakket

  • 10 g. salt

  • en smule olivenolie

Fremgangsmode

  • Brug gerne en røremaskine for at opnå god glutenudvikling
  • Hæld vand, opfrisket surdej og gær op i røreskålen og rør til gæren er opløst
  • Tilsæt melet og kør til dejen er helt jævn ved lav hastighed
  • Kør dejen ved hurtig hastighed 5-10 min. til dejen slipper skålen
  • Kom saltet i de sidste par minuter
  • Lav glutentest ved at trække i dejen, hvor man kan lave en tynd hinde, som er elastisk
  • Opbevar dejen i en oliesmurt beholder med låg eller frysepose på som slutter tæt
  • Sættes i køleskabet i 20-24 timer
  • Næste dag kommes dejen på et groft meldrysset bord
    Virk dejen op så den danner en bold og lad den stå ca. en time på køkkenbordet.
  • Tænd ovnen op på 240 g
    Har du en pizzasten sættes den ind i ovnen, så den opnår en god varme
  • Skær ca. 10-12 boller ud af dejen og kom dem på bageparpir eller direkte på bagestenen. Bages i ca. 12-14 min.

At bage med surdej gør en forskel i vores fordøjelse.

At det derudover både smager af meget mere og holder sig længere frisk

er årsagen til at det er min favorit bage metode

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*