Kerne Rugbrød

Ingredienser 1. dag

  • 200 g. knækket rug

  • 200 g bl. frø ( solsikke, hørfrø, græskarkerner m.m.)

  • 385 g vand

  • Dej til rugbrød

  • 40 g surdej ( den du har, behøver ikke være en
    rest fra tidligere produktion)

  • 185 g vand

  • 310 g rugmel

  • 10 g malt ekstakt

  • 20 g salt

  • 5 g gær ( kommes i dag 2)

FremgangsmÅde

  • Bland knækket rug, bl. kerner og vand sammen og sæt det på køkkenbordet til næste dag.
  • Bland alle ingredienser til dejen sammen på nær gæren !! Og og lad det ligeledes stå på køkkenbordet til næste dag, begge skåle hver for sig.
  • 2. dag
  • Rør knækkede rugkerner og kerner i dejen samt gæren som røres ud i lidt vand. Rør til det er en ensartet masse ca. 10-15 min.
  • Smør rugbrødsformen med olie og kom dejen i formen.
    Glat overladen fint glat og drys evt. med bl. frø eller hvad du lige har
  • Lad rugbrødet stå i ca. 2-3 timer ved stuetemperatur med et klæde over.
  • Bages ved 160 grader i 1 time og 45 min.
  • Når brødet er bagt og lige har stået lidt tages det ud af formene og sættes på en rist til afkøling.
    Velbekomme til dit helt eget rugbrød !!
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*