Ingredienser
500 g hakket oksekød 10-12 %
2 løg
500 g rodfrugter fx. selleri, pastinak, gulerod, persillerødder, jordskokker, porrer m.m.
olivenolie
2 tsk. rosenpaprika
salt og peber
3 spsk. tomatpure´
1/4 l. bouillon
100 g mozzarella
2 1/2 dl. mælk
3 æg
FremgangsmÅde
- Rens rodfrugterne og riv eller skær dem i små stykker.
- Svits løg og kød i olie på en pande.
Tag kødet op og kom det i en stor gryde, tilsæt lidt mere olie hvis det er nødvendigt. - Svits rodfrugterne kort og tilsæt dem til kødet.
Tænd ovnen på 175 grader - Kom tomatpure´ og bouillon i panden og giv det et opkog, så du får alt smag med fra panden. Kom det i gryden samt krydderierne, lad retten snurre i ca. 15 min.
- Hæld det over i et ovnfast fad, drys med revet ost.
- Pisk mælk og æg sammen og hæld det over kød/ rodfrugtblanding.
- Bag gratinen i ovnen i ca. 20-30 min. ved 175 grader