Rodfrugt Gratin med oksekød

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød 10-12 %

  • 2 løg

  • 500 g rodfrugter fx. selleri, pastinak, gulerod, persillerødder, jordskokker, porrer m.m.

  • olivenolie

  • 2 tsk. rosenpaprika

  • salt og peber

  • 3 spsk. tomatpure´

  • 1/4 l. bouillon

  • 100 g mozzarella

  • 2 1/2 dl. mælk

  • 3 æg

FremgangsmÅde

  • Rens rodfrugterne og riv eller skær dem i små stykker.
  • Svits løg og kød i olie på en pande.
    Tag kødet op og kom det i en stor gryde, tilsæt lidt mere olie hvis det er nødvendigt.
  • Svits rodfrugterne kort og tilsæt dem til kødet.
    Tænd ovnen på 175 grader
  • Kom tomatpure´ og bouillon i panden og giv det et opkog, så du får alt smag med fra panden. Kom det i gryden samt krydderierne, lad retten snurre i ca. 15 min.
  • Hæld det over i et ovnfast fad, drys med revet ost.
  • Pisk mælk og æg sammen og hæld det over kød/ rodfrugtblanding.
  • Bag gratinen i ovnen i ca. 20-30 min. ved 175 grader
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*