Koldhævet Glutenfrie boller

Ingredienser

  • 6 dl koldt vand

  • 50 gr. gær

  • 3 spsk. HUSK – den gule-

  • 3 tsk. salt

  • 0,4 dl. mild olie

  • 1 tsk. honning

  • 2 dl. glutenfri havregryn

  • 1 dl. glutenfri havremel

  • 1 dl. boghvedemel

  • 2 dl. fuldkornsrismel

U-bagte boller skåret ud med drys

Opskrift

  • Vand og gær kommes i røre skålen.
  • Alle tørre ingredienser kommes i samt olie.
  • Dejen røres nu i 10 min. ved lav til mellem hastighed.
    Har du ikke røremaskine kan du sagtens bruge håndkraft.
  • Tag skålen med dejen og kom en pose omkring skålen.
  • Sæt det hele i køleskabet natten over ca. 12 timer.
  • Hæld dejen ud på et “glutenfri “meldrysset bord.
    Og tænd ovnen til 240 grader.
  • Drys din dej med enten kerner eller Glutenfrie havregryn.
  • Skær dejen ud i passende stykker og læg dem på en bageplade.
  • Bag bollerne i ca. 10-12 min.

Dejlig svampede boller der holder sig i dagevis uden at blive kedelig.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*