Denne opskrift er fra Bagerkurset i Ribe og er min favorit når jeg er i god tid. Og ellers vælger du bare den som du er vild med, eller køber færdige bunde.
Opskrift
- Bland alle ingredienser i røre skålen og bland til, det er en ens masse, brug evt. røremaskine. Dejen skal dog kun lige samles.
- Sættes på køkkenbordet i 6-8 timer med plastpose over.
- Dejen er meget lind, men det er meningen for at opnå dejlige tynde pizzaer.
- Tænd ovnen gerne 1/2 time eller længere på 250 grader. Og har du en pizzasten, er det helt super. Den lange opvarmningstid er med til at varme pizzastenen godt op, så vi opnår en sprød skorpe også i bunden.
- De næste videoer beskriver hvordan kartoffelpizzaer laves. Det er mest lækkert at komme tynd skinke eller bresaola på, lige når pizzaen er kommet ud af ovnen. Og så kan du komme lidt rucola salat samt et par ekstra dryp ramsløg olie på til sidst.
Ingredienser
Fyld
ca. 25 gram pr. pizza Mascarpone ( italiensk smøreost)
1 rå kartoffel pr. pizza ca.
Revet parmesan
Et drys Flagesalt og evt. friskkværnet peber
Ramsløgsolie ( se opskrift)