Ingredienser
500 gr græsk yogurt
1 agurk
1 håndfuld ramsløgsblade
1-2 spsk. olivenolie
salt og peber
Opskrift
- Riv agurken groft og drys 1 tsk. salt på og fordel salt med agurken
Lad det stå en halv times tid. - Kom den græske yogurt i en skål og bland med olivenolie, salt og peber.
- Hak ramsløg og kom det i også, lad det hele stå og trække ind til agurkerne drænes for vand.
- Tag et klæde/ viskestykke og læg det i et si. Kom agurkerne derpå. Lav en lille “pose” af viskestykket og snør så meget du kan rundt om agurkerne, så saften presses ud.
- Hæld agurkerne i den græske yoghurt og smag til. Kan med fordel laves i god tid, så den når at trække smag.
Ramsløg Tzatziki er den nordiske variant som erstatter hvidløget ramsløgene. Og kan derudover laves med mange krydderurter f.eks. Estragon eller persille, timian og citronskal. Mulighederne er utallige.