Koldhævede Gulerodsboller

Ingredienser

  • 1/2 pakke gær

  • 4 dl. kold vand

  • 1 dl. yoghurt naturel

  • 200 g. revet gulerod

  • 1 dl. hørfrø

  • 150 g. grahamsmel

  • 200 g. durummel -gerne 1/3 fuldkorns durum

  • 350 g. Hvedemel – gerne med høj protein indhold

  • 1 æg

Opskrift

  • Kom yoghurt og vand i en beholder og kom der i røre skålen.
    På den måde for du alt yoghurt ud når du kommer vand i også.
  • Kom gær i væsken samt, alle mel og frø samt gulerødder.
  • Ælt dejen på maskine i ca. 8 min ved jævn hastighed.
  • De sidste 2 min. ca. kommes salt i og hastigheden øges.
    Dejen skal blive elastisk og slippe skålen ved kanterne.
    Er den for tør kom lidt vand ved.
  • Dejen skal være blank og gluten skal give den en spændstig og elastisk.
  • Der kommes en pose om skålen, og dejen sættes til hævning natten over.
  • Næste dag kommes lidt mel gerne durum på bordet, dejen hældes ud og formes som en stor bolle til efterhævning.
  • Man kan sagtens også bage den lige fra køleskabet, dog hæver de lidt mere når de for rumtemperatur ca. en time.
  • Nu skal de laves til boller, du kan skære dem ud eller forme dem runde som alm. boller.
    Tænd ovnen på 180 -200 gr. varmluft når du vil have en blod skorpe.
    Eller 245 grader når du ønsker sprød skorpe, kom gerne en pizzasten i oven under hele opvarmningen. Det er vigtigt at den er gennemvarm.
  • Bager du ved ca. 180 gr. tager det ca. 12-14 min.
    Bager du ved 245 gr. tager det ca. 12 min. og gerne kun på bagepapir og direkte på bage stenen.
    God fornøjelse !

Koldhævede gulerodsboller er et hit, fordi de er saftige og kræser for vores sanser, smag, dufte, samt giver maven gode ting som hørfrø og gulerod.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*