Ingredienser
1/2 pakke gær
4 dl. kold vand
1 dl. yoghurt naturel
200 g. revet gulerod
1 dl. hørfrø
150 g. grahamsmel
200 g. durummel -gerne 1/3 fuldkorns durum
350 g. Hvedemel – gerne med høj protein indhold
1 æg
Opskrift
- Kom yoghurt og vand i en beholder og kom der i røre skålen.
På den måde for du alt yoghurt ud når du kommer vand i også. - Kom gær i væsken samt, alle mel og frø samt gulerødder.
- Ælt dejen på maskine i ca. 8 min ved jævn hastighed.
- De sidste 2 min. ca. kommes salt i og hastigheden øges.
Dejen skal blive elastisk og slippe skålen ved kanterne.
Er den for tør kom lidt vand ved. - Dejen skal være blank og gluten skal give den en spændstig og elastisk.
- Der kommes en pose om skålen, og dejen sættes til hævning natten over.
- Næste dag kommes lidt mel gerne durum på bordet, dejen hældes ud og formes som en stor bolle til efterhævning.
- Man kan sagtens også bage den lige fra køleskabet, dog hæver de lidt mere når de for rumtemperatur ca. en time.
- Nu skal de laves til boller, du kan skære dem ud eller forme dem runde som alm. boller.
Tænd ovnen på 180 -200 gr. varmluft når du vil have en blod skorpe.
Eller 245 grader når du ønsker sprød skorpe, kom gerne en pizzasten i oven under hele opvarmningen. Det er vigtigt at den er gennemvarm. - Bager du ved ca. 180 gr. tager det ca. 12-14 min.
Bager du ved 245 gr. tager det ca. 12 min. og gerne kun på bagepapir og direkte på bage stenen.
God fornøjelse !
Koldhævede gulerodsboller er et hit, fordi de er saftige og kræser for vores sanser, smag, dufte, samt giver maven gode ting som hørfrø og gulerod.