Opskrift
- 2 håndfulde mix salat
- 2 håndfulde skåret kål efter eget valg f.eks. palmekål, spidskål, grønkål m.m.
- 1/2 bundt frisk asparges
- 1/2 bundt rasisser
- 1 avocado
- 1 glaskål
- Dressing:
1spsk. eddike eller citronsaft
2 spsk. god olie – oliven, raps, eller lign.
1 tsk. flydende honning eller sirup
Salt og peber - 1-2 håndfulde Valnødder
1-2 tsk. flydende honning
Et drys flagesalt
Opskrift
- Skyld salaten og kålen.
Snit kålen og kom dem i salatskålen sammen med mixsalaten. - Asparges: skyld asparges og knæk bunden af hver enkelt ca. 2-3 ca. fra bunden. Du kan vælge at blanchere dem i et par minutter, og hælde derefter kold vand over. Og ellers bare skære dem i mindre stykker . Drysses over salaten.
- Rens radisser og skær dem i kvarte.
Skær skallen af glas-kålet og skær den i strimler.
Drys begge dele over salaten. - Halver en avocado, tag stenen ud . Skær tern ud af frugtkødet og kom ovenpå salaten.
- Bland dressingen og hæld over hele salaten
Kom honningristede valnødder på til sidst.
Velbekomme! - Honningristede valnødder:
Opvarm en tør pande, kom valnødder på og rist dem så de for lidt farve. Hæld honning på gerne i tynde striber over nødderne.
lad dem lige bluse op. Kom dem på et stykke bagepapir til afkøling og drys let flagesalt over.
Du han hakke nødderne groft inden de drysses over salaten til sidst.
Alle nødder kan bruges eller laves som mix.
Dejlig forårssalat som kan varieres alt efter hvad du lige har i køleskabet.