Ingredienser
Dej
350 gr. Vand
50 gr. Surdej kan undlades
5-10 g. Gær
10 gr. Salt
150 gr. Kogte kolde moste kartofler
300 gr. Manitopamel eller andet 12 % mel
60 g. Rugmel
100 gr. Ølandshvedemel
200 gr. Durummel
Ingredienser
Fyld
250 g. creme fraiche 38% eller Mascarpone
Tynde skiver af rå kartoffel
Flagesalt
Olivenolie
Frisk Rosmarin
Parmesan ost
Friskkværnet Peber
Opskrift
- Dejen
- Kom alle ingredienser i Røre skålen . Gerne Røremaskine.
- Kør ca. 10 min. først langsomt og de sidste 2 min. fuld hastighed.
- Kom en pose over skålen og stil den i køleskabet natten over.
- Dag 2
Tænd ovnen på max. ca. 230 gr. eller mere,
har du en pizzasten kom den gerne i fra start, så den bliver godt varm. - Tag et stykke bagepapir og lig det bordet.
Kom mel på bordet og kom dejen på bordpladen. - Skær ca. 100 gr. stykker ud og bank dem let til en Foccacia.
Læg dem på bagepapiret. - Smør et tyndt lag creme fraiche med en bagepensel på brødet.
- Kog vand og hæld det i en skål. Skræl kartoflerne og lav tynde skiver med kartoffelskrælleren. Kom dem i vandet, så de bliver lidt forkogte.
Tag køkkenrulle og tag kartoffelskiverne op og læg i på køkkenrullen, så vandet bliver suget op. - Dæk brødet med kartoffelskiverne i et tyndt lag. Kom en smule olivenolie ovenpå samt flagesalt.
- Tag frisk rosmarin ovenpå samt friskrevet parmesan.
Og friskkværnet peber. - Har du en pizza spade så kom den under bagepapiret og bag brødene direkte på pizzastenen.
Har du en bageplade så læg og bag det hele på den.
Bages i ca. 10-12 min. - Velbekomme!!
Kartoffel Foccacia er en skøn spise, med dejlig Rosmarin.