Ingredienser
800 g. Ribs
3 Rødløg
1 rød peber
3 fed hvidløg
2 cm. frisk ingefær
150 gr. rørsukker
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. kanel,
1/2 tsk. nelliker
200 ml. eddike- rødvin eller æble
2 spsk. olivenolie
Opskrift
- Klargør ribsene, så der er så lidt små grene på som muligt.
- Skær rødløg og peberfrugt i i tynde skiver.
- Varm panden op med olivenolien og svits rødløg og peber i ca. 5 min.
- Kom det op i en skål.
- Hak hvidløg, ingefær og chili fint og kom det på panden sammen med halvdelen af eddiken. Kog det op og lad det simre i 2-3 min. Tilsæt rødløg og peberfrugtmassen og hæld resten af eddiken i samt rørsukkeret, og lad det småsimre i 5 min. mere.
- Tilsæt ribs lidt af gangen og rør i panden, så det bliver blandet godt.
Chutneyen er færdig, når ribsene er bristet let, og væden er sirupsagtigt.
Hæld på skolede glas.
Ribsen har en naturlig sur/sød smag, som er super til chutney. Serveres til alt slags kød og grøntsager.