Ribs Chutney

Ingredienser

  • 800 g. Ribs

  • 3 Rødløg

  • 1 rød peber

  • 3 fed hvidløg

  • 2 cm. frisk ingefær

  • 150 gr. rørsukker

  • 1/2 tsk. salt

  • 1/2 tsk. kanel,

  • 1/2 tsk. nelliker

  • 200 ml. eddike- rødvin eller æble

  • 2 spsk. olivenolie

Opskrift

  • Klargør ribsene, så der er så lidt små grene på som muligt.
  • Skær rødløg og peberfrugt i i tynde skiver.
  • Varm panden op med olivenolien og svits rødløg og peber i ca. 5 min.
  • Kom det op i en skål.
  • Hak hvidløg, ingefær og chili fint og kom det på panden sammen med halvdelen af eddiken. Kog det op og lad det simre i 2-3 min. Tilsæt rødløg og peberfrugtmassen og hæld resten af eddiken i samt rørsukkeret, og lad det småsimre i 5 min. mere.
  • Tilsæt ribs lidt af gangen og rør i panden, så det bliver blandet godt.
    Chutneyen er færdig, når ribsene er bristet let, og væden er sirupsagtigt.
    Hæld på skolede glas.

Ribsen har en naturlig sur/sød smag, som er super til chutney. Serveres til alt slags kød og grøntsager.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*