Græskar boller

Ingredienser

  • 7 dl. koldt vand

  • 1 spsk. honning

  • 2 spsk. salt

  • 50 gr. gær (halvdel når du koldhæver natten over)

  • 100 gr. græskarkerner

  • 500 gr. revet græskar

  • 500 gr. durummel

  • 200 gr. fuldkornshvedemel

  • 700 gr. hvedemel

Opskrift

  • Kom vand, gær og honning i dejs kålen, og opløs gæren – gerne på røremaskine.
  • Rist græskarkernerne på en tør pande, så de lige for lidt farve og “popper” afkøles.
  • Skræl og udkern græskaret, rives og kommes i vandet med de fleste græskarkerner, gem lidt til pynt som topping. Rør rund i skålen.
  • Kom melet i en slags af gangen og rør rundt, det er en stor masse, så giv maskinen eller dig selv mulighed for at arbejde ingredienserne sammen ved middel hastighed. Vurder om der skal lidt mere væske til undervejs. Dog vil græskaret afgive en del fugt til dejen, så hold øje med dejen.
  • Kom alt mel i samt salt og rør i ca. 10 min. ind til dejen begynder at løsne sig fra røre skålen, sæt gerne hastigheden op til sidt, så glutenindholdet bliver aktiveret. og dejen bliver lidt sej og glat.
  • Ønsker du at koldhæve kommer du blot en pose over skålen og sætter den i køleskabet til dagen efter.
  • Ønsker du at bage samme dag, hæver dejen ca. 1 time på køkkenbordet på et meldrysset bord. Virk dejen op så du for en kugle eller 2, kom klæde eller pose over dejen.
  • Forvarm ovnen på 225 grader.
    Du kan med fordel skære dine boller ud med en dejskraber.
    Drys de resterende græskarkerner på dejen, men lad den forblive som den er. Skær boller ud af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir på. Dejen må gerne være lidt klistret.
    Jeg kan godt lide at bage på en pizzasten, det giver en god krumme.
    Kommer bollerne på bagepapiret og bruger pizzaspade til at sætte dem i ovnen med. Husk pizzastenen skal med i ovnen under hele opvarmningen, så den er godt gennemvarm.
    Her en video hvordan jeg gør https://www.mariasmadunivers.dk/fra-dej-til-ovn/
  • Bag bollerne ca. 15-20 min.
    Sæt dem til afkøling på en rist.
    Hmmm. så er der friskbagte boller, som smager af mere 🙂
  • Du kan også vælge at lave hele brød, så deler du blot dejen i to brød. Bages ved 200 grader i ca. 1 time.

Græskar samt kerner giver bare en fantastisk god fyldig smag. Kan varmt anbefales 🙂

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*