Rodfrugt Mos

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler

  • 500 gr. Rodfrugter som pastinak, persillerod eller selleri

  • ca. 1 dl. mild rapsolie eller smør og mælk

  • evt. lidt grov sennep

  • salt og peber

Opskrift

  • Sæt stor gryde over med vand uden at komme salt i.
  • Skræl kartofler og de valgte rodfrugter og del dem i mindre dele.
  • Koges til alt er godt mørt ca. 30 min., skru ned på lav blus når de er møre.
  • Når de er møre hæld vandet fra, lad evt. lidt være tilbage.
  • Mos med piskeris grøntsagerne og kom fedtstof ved som enten er smør eller du kan prøve en mild rapsolie f.eks.
    Vælger du smør så suppler med mælk ind til konsistensen er som du kan li´ den. Smag til med salt og evt. lidt peber.
  • Vil du give din mos ekstra karakter kom lidt grovkornet sennep i.
  • Varmes godt igennem ved svag varme og smages til.

Kyllinge frikadeller med Butternut Squash smage også skønt til sådan en gang mos 🙂

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*