Frække Deller med Gulerod, Squash, løg, timian og hvidløg

Ingredienser

  • 1 kilo fars – okse, gris, kylling m.m.

  • 2 æg

  • 1 dl. mælk

  • salt og peber

  • 1 løg i tern

  • 1 – 2 fed hvidløg

  • ca. 250 – 300 gr. gulerod

  • ca. 250 – 300 gr. Squash

  • 1 håndfuld frisk timian

  • olie til stegning

Opskrift

  • Skær løg og hvidløg i tern.
    Varm panden med olie på og svits løgene let bløde.
  • Riv squash og kom det på panden til løg og hvidløg, svits under omrøring.
  • Skræl og riv gulerod og kom det på panden også. Svits det hele sammen i ca. 5 min. krydre med frisk timian, salt og peber.
  • Kom farsen evt. i en røremaskine og kom salt, peber, paprika i farsen, rør i et par min. Tilsæt 2 æg og kør videre.
  • Kom til sidst den lidt afkølede grøntsags fyld ca. 450 gr. i farsen og kør farsen indtil den er blandet godt sammen.
  • Sæt den færdige fars i køleskabet i ca. 30 min.
  • Opvarm panden og steg frikadellerne på begge sider.
    Du kan med fordel stege dem færdig i ovnen i ca. 15-20 min.

Frække Deller med 50 % grønt, som endda bliver spist uden bemærkninger af lidt grønt forskrækkede familiemedlemmer ;-))

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*