Ingredienser
1 kilo fars – okse, gris, kylling m.m.
2 æg
1 dl. mælk
salt og peber
1 løg i tern
1 – 2 fed hvidløg
ca. 250 – 300 gr. gulerod
ca. 250 – 300 gr. Squash
1 håndfuld frisk timian
olie til stegning
Opskrift
- Skær løg og hvidløg i tern.
Varm panden med olie på og svits løgene let bløde. - Riv squash og kom det på panden til løg og hvidløg, svits under omrøring.
- Skræl og riv gulerod og kom det på panden også. Svits det hele sammen i ca. 5 min. krydre med frisk timian, salt og peber.
- Kom farsen evt. i en røremaskine og kom salt, peber, paprika i farsen, rør i et par min. Tilsæt 2 æg og kør videre.
- Kom til sidst den lidt afkølede grøntsags fyld ca. 450 gr. i farsen og kør farsen indtil den er blandet godt sammen.
- Sæt den færdige fars i køleskabet i ca. 30 min.
- Opvarm panden og steg frikadellerne på begge sider.
Du kan med fordel stege dem færdig i ovnen i ca. 15-20 min.
Frække Deller med 50 % grønt, som endda bliver spist uden bemærkninger af lidt grønt forskrækkede familiemedlemmer ;-))