Ingredienser
3-4 stilke grønkål
3 pærer
1/2 granatæble/ kerner
1/2 rødløg
1 håndfuld persille
saft af en lime
2 spsk. olivenolie
salt og peber
Opskrift
- Skyld grønkålsbladene godt og ryst dem tørre. Fjern de grove stilke og hak det fint. Kom det i en skål.
- Skyl pære og fjern kernehus. Skær dem i i tern og kom ovenpå grønkålen.
- Halver granatæblet. Tag en skål og kom et si oveni. Tag det halve granatæble og bank med en grydeske på skallen, så kernerne falder ud i siet og saften render ned i skålen.
- Fjern evt. hvide hinder der kommer med. Gem saften til dressingen.
- Hak persillen og kom det sammen med resten – gem lidt til pynt.
- Skær rødløget i fine tern og bland det sammen med grønkål, persille og nogle granatæblekerner, dog gem lidt til pynten.
- Bland limesaft, saften fra granatæblet, olie, salt og peber, og hæld det over salaten.
- Pynt med resten af granatæblekerner og persille.
- Velbekomme !
Dejlig frisk salat til tunge retter. Frisk og knasende. Perfekt til Julemiddagen.