Grønkåls – pæresalat med Granatæble

Ingredienser

  • 3-4 stilke grønkål

  • 3 pærer

  • 1/2 granatæble/ kerner

  • 1/2 rødløg

  • 1 håndfuld persille

  • saft af en lime

  • 2 spsk. olivenolie

  • salt og peber

Opskrift

  • Skyld grønkålsbladene godt og ryst dem tørre. Fjern de grove stilke og hak det fint. Kom det i en skål.
  • Skyl pære og fjern kernehus. Skær dem i i tern og kom ovenpå grønkålen.
  • Halver granatæblet. Tag en skål og kom et si oveni. Tag det halve granatæble og bank med en grydeske på skallen, så kernerne falder ud i siet og saften render ned i skålen.
  • Fjern evt. hvide hinder der kommer med. Gem saften til dressingen.
  • Hak persillen og kom det sammen med resten – gem lidt til pynt.
  • Skær rødløget i fine tern og bland det sammen med grønkål, persille og nogle granatæblekerner, dog gem lidt til pynten.
  • Bland limesaft, saften fra granatæblet, olie, salt og peber, og hæld det over salaten.
  • Pynt med resten af granatæblekerner og persille.
  • Velbekomme !

Dejlig frisk salat til tunge retter. Frisk og knasende. Perfekt til Julemiddagen.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*