Grønkåls salat med Rosmarin bagte Pastinakker

Ingredienser

  • 3-4 håndfulde hakket grønkål

  • 2-3 pastinakker

  • 1-2 rosmarinkviste

  • ristede solsikkekerner eller lign.

  • Olie – raps eller oliven til dressing og marin. af pastinakker

  • Til dressing: 1 dl. olie raps eller oliven, 1 tsk. sennep, 2 tsk. eddike ( æble eller hvidvin) lidt flydende honning, salt og peber

Opskrift

  • Tænd ovnen på 200 grader.
    Vask pastinakkerne og skær på den lange led stave. Er de lidt for lange så del dem halvover. Skrællen må gerne blive på.
    Marineres med lidt olie, salt, peber og friskhakket rosmarin.
  • Kommes på en bageplade med bagepapir og bages i ca. 20 min.
    Afkøles lidt inden de kommes på grønkålen.
  • Den hakkede grønkål kommes i en skål.
    Dressing: bland 1 tsk. sennep med 2 tsk. eddike røres til en homogen masse, eddiken gør at sennep bedre kan blandes med olien og blive en ensartet konsistens. Kom olie i og smag til med en lille smule flydende honning, salt og peber.
    Brug det dressing du synes grønkålen har brug for, resten kan du gemme til en anden salat evt.
  • Kom de afkølede pastinakker på grønkålen og drys med ristede solsikkekerner eller lign.
    Velbekomme

Har du rodfrugter fra dagen før, kan du altid hurtig lave denne salat.

God smag, god udnyttelse af rester og hurtig tilberedning . BINGO !!

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*