Grøntsagsfritter med Ramsløg Gremolata og feta

Ingredienser

  • 500 gr. forskellige grønsagsstave som
    pastinak, selleri, græskar, sød kartoffel, squash, gulerod
    kun fantasien sætter grænser

  • 2 spsk.oliven- rasolie

  • salt, peber og de krydderier du har lyst til som f.eks. timian, rosmarin m.m.


  • Gremolata
    1 håndfuld friske ramsløg blade

  • 1 håndfuld frisk persille

  • 1/4 øko citronskal fintrevet

  • 2 stængler forårsløg

  • 1 spsk olivenolie

  • ca. 50 gr. feta

  • salt og peber

Opskrift

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rens grøntsagerne for skræl og skær dem i stave.
  • Kom olie, salt, peber ved og bland godt sammen.
  • Kom bagepapir på en bageplade og fordel grøntsagerne derpå.
    Bages i ca. 30 min.
  • Gremolata
    Skyl ramsløg og persille og forårsløg og hak det groft.
  • Riv citronskal oveni, og bland det med olie, salt og peber
    Du kan sagtens bruge Gremolataen som den er nu uden feta.
  • Mos fetaen med en gaffel, og bland det sammen med krydderurterne.
    Smag til hvis der evt. mangler lidt mere citron så kom citronsaft ved også.

Gremolata kan bruges både til grøntsagsretter og ovenpå noget kød.

Det giver retten en smagsbombe, og tilføjer ekstra vitaminer og mineraler i vores mad.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*