Grov spinattærte

Med Laks, hytteost og pinjekerner

Ingredienser

  • 100 g grahamsmel

  • 50 g havregryn

  • 25 g hvedemel

  • ½ tsk. salt

  • 3 spsk. olie

  • 1 spsk. creme fraiche

  • ca. ½ dl. koldt vand

  • Tærteform med 24 cm i diameter

Spinatfyld

  • 300 g frisk spinat

  • 1 tsk. olie til stegning

  • 300 g fersk lakse el. ørredfilet

  • 1 potte dild

  • 3 æg

  • ½ dl. fraiche

  • 200 g hytteost

  • skal af en ½ usprøjtet citron

  • ½ tsk. chiliflager

  • salt og peber

  • 30 g pinjekerner

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Bland grahamsmel, havregryn, hvedemel, og salt i en skål.
  • Rør olie og creme fraiche. Tilsæt koldt vand lidt af gangen til dejen
    er ensartet og jævn.
  • Tryk dejen ud i en smurt tærteform med fingrene så dejen dækker formens bund og kanterne.
  • Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 min.

Spinatfyld

  • Skyl spinaten og opvarm pande/ gryde med lidt olie og steg spinaten til den falder sammen. Skær laksen i tern. Hak dild fint.
  • Pisk æg, creme fraiche, hytteost og hakket dild i en skål og krydr blandingen med fintrevet citronskal, chiliflager, salt og peber.
  • Fordel spinat, laks på den forbagte tærtebund, og hæld æggemassen over.
  • Drys med pinjekerner. Bag tærten i ovnen i 45-60 min. til æggemassen er fast.

Perfekt til både frokost og aftensmad- Velbekomme

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*