Med Laks, hytteost og pinjekerner
Ingredienser
100 g grahamsmel
50 g havregryn
25 g hvedemel
½ tsk. salt
3 spsk. olie
1 spsk. creme fraiche
ca. ½ dl. koldt vand
Tærteform med 24 cm i diameter
Spinatfyld
300 g frisk spinat
1 tsk. olie til stegning
300 g fersk lakse el. ørredfilet
1 potte dild
3 æg
½ dl. fraiche
200 g hytteost
skal af en ½ usprøjtet citron
½ tsk. chiliflager
salt og peber
30 g pinjekerner
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader
- Bland grahamsmel, havregryn, hvedemel, og salt i en skål.
- Rør olie og creme fraiche. Tilsæt koldt vand lidt af gangen til dejen
er ensartet og jævn. - Tryk dejen ud i en smurt tærteform med fingrene så dejen dækker formens bund og kanterne.
- Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 min.
Spinatfyld
- Skyl spinaten og opvarm pande/ gryde med lidt olie og steg spinaten til den falder sammen. Skær laksen i tern. Hak dild fint.
- Pisk æg, creme fraiche, hytteost og hakket dild i en skål og krydr blandingen med fintrevet citronskal, chiliflager, salt og peber.
- Fordel spinat, laks på den forbagte tærtebund, og hæld æggemassen over.
- Drys med pinjekerner. Bag tærten i ovnen i 45-60 min. til æggemassen er fast.
Perfekt til både frokost og aftensmad- Velbekomme