Opskrift
- Skræl rodfrugterne og skær dem på den lange led midt over.
- Læg den flade side ned af, og skær riller i rodfrugten, dog ikke hele vejen igennem. Del evt. dem i passende stykker.
- Læg dem i et ovnfast fad .
- Så er det hvad du vil krydre dem med.
- Pastinakker: Kom olie og drys salt på. Timian passer godt til pastinak , men estragon er også lækker.
bages i ovnen ved 200 gr. i 30 min. - Rødbeder – tag en frysepose og kom rødbederne deri, tilfør olie og balsamico eddike samt salt og peber. Timian er også altid godt.
Bag dem på bagepapir i ca. 45 – 60 min. ved 200 gr.
Top evt. med ristede nødder. - Butternut squash: skræl squashen og halver. Tag kerner ud og vend den flade side ned af. Skær riller i som hasselbagte kartofler.
Pensel krydderurteolie ( olivenolie, krydderurter som persille, eller ramsløg, salt og peber evt. lidt citron) på.
Bages i ca. 20 – 30 min ved 200 grader.
Rodfrugter m.m. i nye klæder.