Ingredienser
1 stk. kalkunbryst ca. 900 gr.
50 g mager skinke/bacontern
Hård ost revet f.eks. parmesan
Salt og peber
Persilleolie
Opskrift
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær kalkunbryst så den har så stor en overflade som mulig, dvs. skær fra den lange side ind så du har dobbelt så stor en flade og gerne en gang til, så du ender med en flade 3 x brystet størrelse, uden at have skåret helt igennem
- Lav persilleolien:
Du hakker persillen fint, evt. i en minihakker. Kom olie ved og salt og peber. Hvidløg er også en rigtig god smagsgiver her.
Bruger du en minihakker kommer du bare det hele deri og blender det. - Smør persilleolien på indersiden af brystet og kom revet hård ost på samt små magre bacontern. Og selvfølgelig salt og peber
- Rul det hele sammen igen, så det igen ligner et bryst.
Du kan også bruge kyllingebryst i stedet for kalkunbryst. - Kom det hele på et stykke bagepapir og luk det fint omkring brystet.
Derved holder du kødet dejlig saftigt. - Steg kalkunbrystet ca. 45-50 min.
Lad det hvile 10 min. inden du skærer det. - Tips: har du kartofler i ovnen samtidig, får du en hurtig og nem aftensmad, som passer sig selv den næste lille time.
Og så er det bare at lave noget lækkert grønt til.
F.eks. også rodfrugter i ovnen, så bliver det næsten ikke nemmere.