Kartoffel Surdejsboller

Ingredienser

  • 350 g vand

  • 100 g surdej

  • 5 -10 g gær

  • 10 g salt

  • 150 g. kolde kogte kartofler

  • 400 g Manitoba mel

  • 60 g. Ølandsfuldkorns hvedemel

Fremgangsmåde

  • Kom vand, surdej og gæret i røreskålen
  • Tilsæt manitobamel samt Ølandsfuldkorns hvedemel
  • Kør de første 3-4 min. langomt på røremaskinen
  • Sæt hastigheden op og kør ca. 6-8 min. yderligere
  • Tilsæt salt de sidste 2 min.
    Dejen skal være elastisk
  • Lav evt. glutentesten ved at tage en stykke dej og træk det forsigtigt fra hindanden, så dejen danner en tynd hinde som næsten er gennemsigtigt.
  • Sæt dejen i køleskabet 18-24 timer
  • Næste dag vend dejen ud på et meldrysset bord.
  • Dejen deles i ca. 12-14 boller. Sæt bagepapir på en bageplade, og pladser bollerne derpå. Hæver i ca. 1 time.
    Tænd ovnen på 240 grader og bag bollerne i ca. 12-15 min.
    Har du en pizzasten så kom den i ovnen under hele opvarmningen bag bollerne derpå.

Kartoflerne gør brødet svampet og smagen er bare fantastisk.

Helt klart en af mine store favoritter.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*