Ingredienser
350 g vand
100 g surdej
5 -10 g gær
10 g salt
150 g. kolde kogte kartofler
400 g Manitoba mel
60 g. Ølandsfuldkorns hvedemel
Fremgangsmåde
- Kom vand, surdej og gæret i røreskålen
- Tilsæt manitobamel samt Ølandsfuldkorns hvedemel
- Kør de første 3-4 min. langomt på røremaskinen
- Sæt hastigheden op og kør ca. 6-8 min. yderligere
- Tilsæt salt de sidste 2 min.
Dejen skal være elastisk - Lav evt. glutentesten ved at tage en stykke dej og træk det forsigtigt fra hindanden, så dejen danner en tynd hinde som næsten er gennemsigtigt.
- Sæt dejen i køleskabet 18-24 timer
- Næste dag vend dejen ud på et meldrysset bord.
- Dejen deles i ca. 12-14 boller. Sæt bagepapir på en bageplade, og pladser bollerne derpå. Hæver i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 240 grader og bag bollerne i ca. 12-15 min.
Har du en pizzasten så kom den i ovnen under hele opvarmningen bag bollerne derpå.
Kartoflerne gør brødet svampet og smagen er bare fantastisk.
Helt klart en af mine store favoritter.