Ingredienser 1. dag
200 g. knækket rug
200 g bl. frø ( solsikke, hørfrø, græskarkerner m.m.)
385 g vand
Dej til rugbrød
40 g surdej ( den du har, behøver ikke være en
rest fra tidligere produktion)185 g vand
310 g rugmel
10 g malt ekstakt
20 g salt
5 g gær ( kommes i dag 2)
FremgangsmÅde
- Bland knækket rug, bl. kerner og vand sammen og sæt det på køkkenbordet til næste dag.
- Bland alle ingredienser til dejen sammen på nær gæren !! Og og lad det ligeledes stå på køkkenbordet til næste dag, begge skåle hver for sig.
- 2. dag
- Rør knækkede rugkerner og kerner i dejen samt gæren som røres ud i lidt vand. Rør til det er en ensartet masse ca. 10-15 min.
- Smør rugbrødsformen med olie og kom dejen i formen.
Glat overladen fint glat og drys evt. med bl. frø eller hvad du lige har - Lad rugbrødet stå i ca. 2-3 timer ved stuetemperatur med et klæde over.
- Bages ved 160 grader i 1 time og 45 min.
- Når brødet er bagt og lige har stået lidt tages det ud af formene og sættes på en rist til afkøling.
Velbekomme til dit helt eget rugbrød !!