Koldhævet Kartoffel- foccacia med Kartoffel- rosmarin top

Ingredienser

  • Dej

  • 350 gr. Vand

  • 50 gr. Surdej kan undlades

  • 5-10 g. Gær

  • 10 gr. Salt

  • 150 gr. Kogte kolde moste kartofler

  • 300 gr. Manitopamel eller andet 12 % mel

  • 60 g. Rugmel

  • 100 gr. Ølandshvedemel

  • 200 gr. Durummel

Ingredienser

  • Fyld

  • 250 g. creme fraiche 38% eller Mascarpone

  • Tynde skiver af rå kartoffel

  • Flagesalt

  • Olivenolie

  • Frisk Rosmarin

  • Parmesan ost

  • Friskkværnet Peber

Opskrift

  • Dejen
  • Kom alle ingredienser i Røre skålen . Gerne Røremaskine.
  • Kør ca. 10 min. først langsomt og de sidste 2 min. fuld hastighed.
  • Kom en pose over skålen og stil den i køleskabet natten over.
  • Dag 2
    Tænd ovnen på max. ca. 230 gr. eller mere,
    har du en pizzasten kom den gerne i fra start, så den bliver godt varm.
  • Tag et stykke bagepapir og lig det bordet.
    Kom mel på bordet og kom dejen på bordpladen.
  • Skær ca. 100 gr. stykker ud og bank dem let til en Foccacia.
    Læg dem på bagepapiret.
  • Smør et tyndt lag creme fraiche med en bagepensel på brødet.
  • Kog vand og hæld det i en skål. Skræl kartoflerne og lav tynde skiver med kartoffelskrælleren. Kom dem i vandet, så de bliver lidt forkogte.
    Tag køkkenrulle og tag kartoffelskiverne op og læg i på køkkenrullen, så vandet bliver suget op.
  • Dæk brødet med kartoffelskiverne i et tyndt lag. Kom en smule olivenolie ovenpå samt flagesalt.
  • Tag frisk rosmarin ovenpå samt friskrevet parmesan.
    Og friskkværnet peber.
  • Har du en pizza spade så kom den under bagepapiret og bag brødene direkte på pizzastenen.
    Har du en bageplade så læg og bag det hele på den.
    Bages i ca. 10-12 min.
  • Velbekomme!!

Kartoffel Foccacia er en skøn spise, med dejlig Rosmarin.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*