Ingredienser
2 stk. æggeblommer
1 spsk. eddike, f.eks. æble
2 spsk. hakket krydderurter som f.eks. estragon, persille, hvidløg, basilikum, kørvel, dild m.m.
150 ml. mild rapsolie
salt og peber
Opskrift
- Du skal bruge en stavblender samt smal beholder, hvor stavblenderen kan komme ned i.
- Kom æggeblommer i beholderen sammen med eddike, kør kort, så disse blandes.
- Hak dine krydderurter og kom dem til æggemassen. Kør igen med stavblenderen til det er blandet sammen.
- Kom nu lidt efter lidt olien ved og blend det sammen, du kan med fordel hæve og sænke stavblenderen og arbejde med mayonnaisen.
- Hold godt øje med konsistensen, at den ikke bliver tynd, du kan evt. godt prøve at tilføre lidt mere olie.
- krydre med salt og peber.
Du kan blande din mayo med fraice, skyr eller hytteost, som dip til kød og grønt. Super lækker tilbehør som tager 3 min.