Ingredienser
Dej
0,5 l koldt vand
10 g. gær
60 g rugmel
200 g durummel
100 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
10 g salt
- Fyld
1 dåse hakket eller flåede tomater eller pizza sovs
salt, peber, oregano
kogt kylling eller skinkestrimler
friskrevet parmesan eller anden revet ost
FremgangsmÅde
- Koldhævet Dej
- Kom vand, gær og alt melet i rørskålen
Brug gerne en røremaskine - Kør i starten langsom og sæt hastigheden op efter 3-4 min.
- De sidste 5-6 min. køres på høj hastighed
og saltet tilsættes de sidste 2 min.
Dejen skal gerne slippe skålen og dejen skal være elastisk.
Lav gerne glutentesten . - Dejen sættes i køleskabet i 18-24 timer
2.dag
- Kom de hakkede tomater i en gryde samt salt, peber og oregano. Giv det et kort opkog. Afkøles derefter
- Dejen lægges på et meldrysset bord og trykkes let til en firkant med en cm. højde. På dejen lægges den afkølede tomatsovs, kyllingestrimler, revet parmesan og oregano drysses på
- Den firkantede dej skæres ud i strimler på 1 cm. tykkelse.
Tag fat i begge ender af dejen og drej i modsatte retning, så der opstår en spiral. - Frø-snapperne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og efterhæver ½-1 time. Bages ved 220 grader i ca. 12- 15 min.
- OBS . i stedet for tomatsauce kan pesto også fint bruges.
Frys nogle stykker ned, og hiv dem op af fryseren til madpakken.