Mexicansk oksekødssuppe

Til ca. 6-7 pers.

Ingredienser

  • 1,5 liter oksebouillon

  • Oliven – eller rapsolie til stegning

  • ca. 1 kg. hakket oksekød

  • 2 ds. hakket tomat

  • 1 ds. tomatpure

  • 2 løg i tern

  • 2 fed hvidløg

  • Evt. bacon i tern

  • 1-2 pastinakker i tern

  • 1-2 porre i skiver eller andre grøntsager som squash, gulerod, selleri, persillerødder

  • ´1 glas taco sauce – mild

  • 1 brev Fajatja krydderi

  • salt, peber

  • Topping: majs fra dåse, fintrevet hård ost, en skefuld creme fraiche

Opskrift

  • Kom olie på panden, svits hakkede løg, hvidløg og evt. bacon.
    Brun kødet og svits det som var det til kødsovs.
    Du kan vælge at komme krydderierne ved nu eller nåd det hele er i suppen.
  • Varm en suppegryde med 1,5 liter vand og kom oksebouillon terning, tomatpure´, hakket tomat og tacosauce i, varm det op til kogepunkt og kom alt fra panden i suppen.
  • Rens og snit grøntsagerne i mindre stykker. Svits det ca. 10 min. på panden, kom det derefter i suppen og kog det hele samlet ca. en times tid.
  • Ved servering: kom en portion på din tallerken og giv det en skøn topping af 1 skefuld creme fraiche, majs og lidt revet ost (gerne en hård ost). Og evt. lidt brød til.
    Velbekomme !!

Nærende, lækker suppe som er super nem og helt perfekt i denne tid.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*