Ingredienser
Pizzadej:
670 g. Vand800 gr. Pizzamel
10 gr. Gær
16 gr. Salt
Ramsløgs olien se opskrift
Opskrift
- Kom alle ingredienser i en skål og bland det godt sammen enten på røremaskinen eller bare i hånden. Den kræver ikke den lange æltningstid.
- Kom plastik på din skål og lad den stå på køkkenbordet i 5 – 8 timer
Den er ret flydende at arbejde med, men du kan virkelig få lækre tynde pizzaer eller skønne flute ud af det. - Denne opskrift stammer fra Bagerkurset i Ribe og er min favorit når jeg i god tid og der står pizza på menuen om aftenen, eller når lækre flutes skal laves til grillaftenen.
- Efter de er færdiglavet, sættes de til hævning en 1/2 times tid og bages ved ca. 250 grader i ca. 15 min. Laver du pizza samtidig passer det ca. med at når alle pizza er bagt, så er det flutenes tur til at blive bagt.
Dette fyld kan du selvfølgelig også bruge på mange slags madbrød, foccacia eller surdejsflute eller bare en opskrift du sværger til. Som regel laver jeg lidt ekstra pizza dej, som jeg så kan lave lidt til ungernes madpakker til eller lægger det i fryseren til den næste grill eller suppedag.