Rødbedesalat med appelsin

Ingredienser

  • 1 stor rødbede

  • 1-2 æbler

  • 1 appelsin

  • 100 gr. cashewnødder

  • salt og peber

Opskrift

  • Skræl rødbeden og riv den groft i en skål.
  • Skyld æblet og riv det groft med skræl oveni rødbeden.
  • Skær skræl og hinder af appelsinen, og skær fileter ud af den. Gør det over skålen, så saften drypper ned i salaten. Pres resten af saften ud af hinderne. Er det for bøvlet kan du også bare skære appelsinen i mindre dele, men der må gerne komme saft ned til salaten.
  • Krydder med salt og peber.
  • Kom hakkede cashewnødder på samt appelsinfileter som pynt.
  • Rødbede er meget basisk, og smager bedst når den for syre som i æblet og appelsinsaft. Og sødme fra begge dele.

Rødbede er fantastisk også som rå. Har et højt indhold af K- og B- vitamin og folinsyre, som er vigtige for blod – og celledeling.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*